anunci patrocinat

L’evolució de la construcció d’edificis de consum gairebé nul fa un pas més a Espanya amb la certificació del primer bloc d’habitatges en l’estàndard ‘Passivhaus Plus’ en un projecte ja a la venda a Madrid. Són 14 habitatges d’autoconsum amb certificació energètica negativa, és a dir que consumeixen menys energia de la que produeixen.

El sector de la construcció a Espanya s’ha d’encaminar a generalitzar els estàndards d’edificació que garanteixin des de la seva estrena un consum d’energia pràcticament nul, permetent així un important estalvi d’energia per a les llars, i alhora una reducció considerable de les emissions de CO2 que emeten a l’atmosfera.

Sota aquestes condicions s’ ha desenvolupat un edifici que compta amb alts estàndards d’eficiència energètica i màxima eficient energètica.

Són 14 habitatges, 12 pisos i dos àtics, d’entre 123 m2 i gairebé 200 m2, dividits en quatre plantes, més soterrani. Els pisos compten amb tres dormitoris, dues cambres de bany, traster i dues places de garatge associades, una d’elles amb presa de recàrrega per a vehicle elèctric. Els àtics s’organitzen en quatre dormitoris, tres cambres de bany, traster i tres places de garatge associades, amb la presa de recàrrega per a vehicle elèctric.

L’edifici compta amb una instal·lació fotovoltaica pel subministrament comunitari, proporcionant una gran part de l’energia demandada per a la producció d’aigua calenta dels habitatges, il·luminació de zones comunes, depuració de piscina, ascensors, porta de garatge , entre altres coses. Les zones comunes inclouen una piscina comunitària, zones enjardinades i una sala comunitària polivalent.

Aquest edifici amb certificació Passivhaus Plus és un exemple d’edificació de balanç energètic net, o que produeix la mateixa energia a l’any que la que consumeix en aquest mateix període de temps. Quan té excedents energètics els aboca a la xarxa i quan necessita més energia de la que produeix, la diferència la pren de la xarxa.