anunci patrocinat

L’Associació Nacional de Distribuïdors de Ceràmica i Materials de Construcció (Andimac) ha proposat la creació d’un Pla de Rehabilitació i Reforma per executar la partida pressupostària destinada a millorar l’eficiència energètica d’edificis, segons ha apuntat en un comunicat.

Així mateix, ha ressaltat que dóna suport a un únic model que pugui gestionar-se des de les comunitats i extrapolar fàcilment a nivell territorial.

De fet, Andimac ha defensat que hagi co-governança entre el govern i les autonomies per “evitar els retards i ineficiències que provoca la transferència de competències en matèria d’habitatge i facilitar l’accés als fons per part tant dels particulars com de les comunitats de veïns “.

Així, ha instat que s’operi amb mecanismes àgils, simples, complementaris i garantistes per a usuaris i administracions. En aquesta línia, ha demanat incentius com un Fons de Garantia per a llars vulnerables que permetin obtenir suports de fins al 100% del pressupost, i, en general, assegurin l’accés als ajuts i minimitzin el risc de per si molt limitat que assumeixen els bancs al finançar les obres de rehabilitació.

També ha proposat mesures com la deducció en l’IRPF per reformar l’habitatge habitual que “beneficiaria uns 270.000 contribuents” i per la qual podrien deduir-se uns 100 milions d’euros.

“Aquest estalvi incrementaria el nombre d’obres de manteniment i millora i tindria un major retorn per a les arques públiques via IVA”, ha afegit, després d’apuntar que seria favorable aprovar una rebaixa de l’IVA a el 10% dels materials de professionals de la construcció.