anunci patrocinat

Actualment existeixen al mercat unes persianes fotovoltaiques que rastregen automàticament el sol i generen energia mentre mantenen fresc un edifici. Redueixen el cost de les seves factures d’energia, i per altra banda, també proporciona ombrejat actiu, el que disminueix notablement el costós ús de l’aire condicionat i, com a resultat, el contingut de carboni en l’aire.

Aquestes persianes per a exteriors amb panells solars incorporats, durant el dia s’ajusten a la ubicació del sol i els seus raigs per maximitzar l’ús d’aquesta energia convertint-la en elèctrica. Al rebre l’energia elèctrica, la transfereixen directament a la xarxa per a l’ús en el moment o a la bateria d’emmagatzematge.

De la mateixa manera, les persianes refracten els raigs de sol que ombregen l’habitació protegint-la de l’escalfament, el que fa estalviar energia al refredar-se. Es manegen a través d’una aplicació mòbil en la qual es pot controlar la generació d’electricitat, configurar el seu treball o crear un escenari. Les persianes es pot integrar el control domòtic.

La instal·lació d’aquests sistemes no és complicat i no és molt diferent de la de persianes convencionals, excepte per a connectar-les a la xarxa elèctrica o la bateria.