anunci patrocinat

Segons les previsions realitzades per Euroconstruct al juny, preveuen una caiguda en la producció del sector de la construcció del 15% a Espanya pel 2020. La crisi d’aquest sector no només afecta les constructores com a principals actors d’aquest mercat, sinó a tot l’ecosistema adjacent compost entre d’altres pels fabricants de materials de construcció.

Segons un informe elaborat per CEPCO (Confederació Espanyola d’Associacions de Fabricants de Productes de Construcció), es tem la destrucció de més de 500 empreses d’un total de 33.560 del sector de fabricants de materials de construcció. A més, es preveu una caiguda valorat en 19.000 milions euros entre demanda interna i exportacions, que l’any passat van sumar 64.000 milions d’euros. Només en el subsegment del ciment, el consum d’aquest material ha caigut al maig un 18% i acumula una caiguda anual de el 21% segons dades publicades a l’Estadística del Ciment. A més, el sector de maons i teules preveu un descens mitjà de l’activitat en 2020 del 50% a causa de la crisi generada pel Covid-19 segons dades de Hispalyt (Associació Espanyola de Fabricants de Maons i Teules d’Argila Cuita).

Segons un estudi de Pouey International en què ha analitzat a 513 empreses de diferents sectors econòmics, destaca l’índex de morositat dels fabricants de materials de construcció, que arriba al 23% (8 empreses d’un total de 35). Aquesta xifra és superior a la morositat de el sector de la construcció en la seva totalitat, que dóna unes xifres del 11%. Segons dades d’aquest estudi, les constructores, al disposar de més múscul financer poden combatre millor la crisi que els seus proveïdors.

Pierre Lemarquier, Director d’Operacions de Pouey International explica que “la crisi de les constructores passa factura als seus proveïdors, els fabricants de materials de construcció, que al seu torn tenen problemes per pagar les factures dels seus subministradors; és un cercle viciós que afecta el sector de la construcció i que comença per una mala decisió en l’elecció dels clients “. Una correcta gestió de el risc amb clients és fonamental per garantir l’equilibri dels fabricants de materials de construcció.

Info d’Observatorio inmobiliario