anunci patrocinat

El president de la patronal de fabricants de ciment Oficemen, Víctor García Brosa, i el de la confederació de fabricants de materials de construcció Cepco, Luis Rodulfo, han reivindicat a la cimera empresarial de la CEOE, el seu paper en la economia verda i circular.

Els cimenters van reclamar així el seu paper per a emprar residus en comptes de combustibles fòssils a les seves fàbriques, i van subratllar les característiques dels diferents tipus de formigó i ciment per garantir habitatges i dotacions més sostenibles i eficients des del punt de vista energètic i mediambiental.

De la seva banda, el president de Cepco va assegurar que les seves empreses porten “la qualitat, la sostenibilitat, el medi ambient i la innovació molt dins”.

Per això, van reclamar que s’articulin mecanismes en el marc de la Llei de Contractació de Sector Públic per fomentar aquests criteris, i que es fomenti la normalització i la vigilància de mercat per garantir la qualitat dels productes que circulen pel país.

Les patronals cimentera i de materials de construcció van coincidir amb la resta de sector a l’hora d’apostar per un pla d’inversió en infraestructures, i per programes de rehabilitació d’habitatges i de construcció de pisos públics de lloguer per reactivar l’activitat econòmica després de la crisi . “És l’impuls que el país necessita”, va assegurar el president d’Oficemen.

No obstant això, també van reclamar, “com imperiosa necessitat”, l’aprovació de l’estatut del consumidor electrointensiu, perquè el cost de l’energia no segueixi restant competitivitat en els mercats internacionals, així com mesures per a empreses subcontractistes i subministradors.

“Que els plans d’ajuda a determinats sectors i empreses abastin a tota la cadena de valor”, va reivindicar el president de Cepco.

Info Europa Press