anunci patrocinat

Pedro Saura, secretari d’Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana; Juan Antonio Gómez-Pintado, president d’Asprima, Miguel Ángel Carillo, president de CECCP i Lola Ortiz, degana de Madrid de CECCP han coincidit a assenyalar la importància que té per al sector de la construcció el potenciar el paper de la dona. Un objectiu que pretén fonamentar amb els fons europeus per a la recuperació econòmica després de l’covid-19, segons informa El Economista.

En l’actualitat, les dones només representen el 10% de tot el mercat laboral d’un sector com el de la construcció que rebrà el 25% de tots els fons europeus. Per canviar aquesta situació s’ha signat el manifest Fonaments d’Igualtat per sensibilitzar les companyies sobre el paper de la dona en el ‘totxo’.

“Un país com el nostre és més modern i atractiu i competitiu quan aprofitem tot el talent. El de l’home i el de la dona”, va afirmar durant l’acte de presentació d’aquest manifest el mateix Saura. En aquest sentit, el secretari d’Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha pretès ser el primer a fer un pas a al front. “L’objectiu és que les nostres ajudes han de contemplar i incentivar la igualtat de gènere”, va explicar Saura.

Unes ajudes que a curt termini estaran centrades en la gestió dels fons europeus per a la reconstrucció econòmica. “Ara mateix hi ha una oportunitat per a un nou sector de la construcció i aquest ha de tenir en compte a la dona i faig una crida a l’administració i les empreses perquè tinguin en compte tot el talent”, va promoure el polític.

En aquesta mateixa línia es va mostrar Gómez-Pintado durant el seu discurs en què va destacar l’important que és que la dona augmenti la seva presència a les cadenes de producció de el sector, perquè en els projectes i en la part administrativa seva presència és més gran. Per aconseguir-ho, el també president de Via Àgora va defensar els nous models de construcció. “La industrialització que va ser un element clau per incorporar la dona d’una manera molt més activa en la cadena de producció”, va afirmar Gómez-Pintado.

Per la seva banda, Carrillo va denunciar amb número el pobre paper de la dona en el sector. “Només el 8,4% dels professionals d’aquest sector són dones i en el 83% dels consells no hi ha cap dona o suposen menys de l’10%”, ha afirmat per després explicar que “encara faltava un llarg i difícil camí per recórrer “.

Info de El Economista