anunci patrocinat

Segons ha informat la patronal cimentera Oficemen, el consum d’aquest material va caure un 17,8% el passat mes de maig respecte el mateix mes del 2019, fins a situar-se en 1,14 milions de tones. Aquest resultat suposa moderar la caiguda del 50% que es va anotar a l’abril per la paralització total de l’activitat per combatre la pandèmia.

Pel que fa a la producció, la trentena de plantes de ciment ubicades al país van fabricar 1,41 milions de tones de ciment al maig, la qual cosa també suposa moderar fins 5,6% la caiguda del 58,7% d’abril. Així mateix, les exportacions de ciment a altres països han repuntat a un 11% en el cinquè mes de l’any.

Reivindicacions

Per incentivar la demanda, les cimenteres advoquen un pla d’inversió en infraestructures sostenibles i impulsar la demanda d’habitatge amb un sistema d’avals públics per als joves.

“La prioritat ha d’anar en una doble via: impulsar infraestructures relacionades amb l ‘Acord Verd Europeu i l’Agenda 2030 i facilitar el rellançament de la demanda residencial amb l’aprovació d’avals i línies de crèdit a la compra de nou habitatge.

Aquestes dues mesures d’activació de la demanda, juntament amb la reducció dels costos energètics i ambientals per a la indústria cimentera, a través de l’aprovació urgent de l’estatut del consumidor electrointensiu, són tres de les accions per a la reconstrucció nacional, presentades pel president de Oficemen a la cimera de la CEOE “Empreses espanyoles liderant el futur”, celebrada aquesta setmana.