anunci patrocinat

Mitjançant l’IMPSOL (Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial), l’Àrea Metropolitana de Barcelona AMB ha donat inici a la construcció d’una nova sèrie d’habitatges amb protecció oficial (HPO) al carrer Anselm Clavé de Sant Feliu de Llobregat (Barcelona, ​​Espanya). L’elaboració del projecte i la direcció de l’obra està a càrrec de Guillermo López de MAIO Architects.

El projecte forma part del Pla d’Habitatge Assequible que l’AMB va aprovar a l’abril de 2017. El mateix preveu la construcció de més de 1.300 habitatges de protecció oficial a l’àrea metropolitana de Barcelona, ​​destinades a la seva venda o lloguer. Aquests habitatges públics assequibles, innovadores i de qualitat tenen l’objectiu de garantir el dret a l’habitatge a tota la ciutadania, potenciant la cohesió social, disminuint els desequilibris territorials i millorant la qualitat de vida dels habitants metropolitans.

El disseny es basa en la sostenibilitat, la flexibilització dels usos i la socialització amb els veïns i constarà de 40 habitatges amb protecció oficial, 40 places d’aparcament, 40 trasters i 2 locals. L’edifici s’ubicarà en un espai obert entre els carrers de la ciutat i els carrers industrials, i buscarà integrar la zona industrial i la trama urbana de Sant Feliu de Llobregat. La seva existència implicarà una millora de la qualitat urbana i afavorirà la permeabilitat entre el carrer Anselm Clavé i el parc que hi ha darrere.

La sostenibilitat i els nous tipus d’habitatge són els eixos estratègics de futur edifici. Les particularitats principals de la promoció són les següents:

Habitatges amb una gran flexibilitat, qualitat i lluminositat, majoritàriament amb 5 estades versàtils (3 habitacions dobles potencials) en menys de 62 m2 útils. S’eliminen les zones de pas i es connecten les diferents estances. Aquest disseny implica una major sensació d’amplitud.

Habitatges versàtils, inclusives i sense jerarquies: dissenyades tenint en compte la perspectiva de gènere.

Balcons que donen caràcter propi a l’edificació i que es conceben com estades exteriors, de manera que permeten estar a l’aire lliure i gaudir del clima mediterrani.

Un pati central amb dues funcions bàsiques: regulació tèrmica i socialització. Pel que fa a la regulació tèrmica, el pati central capta la radiació solar durant l’hivern i dissipa la calor durant l’estiu, alhora que facilita la ventilació creuada de tots els pisos. En relació amb la socialització, l’espai permet i facilita les relacions socials entre els diferents veïns.

Minimització de la despesa energètica gràcies a un elevat aïllament tèrmic, un sistema de producció d’aigua calenta sanitària (ACS) i calefacció mitjançant aerotèrmia, un sistema elèctric de baix consum i alta eficiència energètica. Totes aquestes estratègies han permès obtenir una qualificació energètica A en fase de projecte.