anunci patrocinat

No podem negar que la nostra realitat ha canviat i que moltes coses també canviaran amb el pas de la pandèmia. El teletreball sembla arribar per quedar-se, a l’igual que el distanciament social, almenys per un temps. Però com s’adaptaran les nostres llars a aquesta nova realitat?

El portal Habitissimo, juntament amb Idealista, han aportat idees per reflexionar sobre el tema.

¿Llogar o comprar una casa?

Fins ara, i entre la població jove, la casa era vista només com un lloc per emmagatzemar algunes coses i dormir. Els ‘millennials’ valoraven més les experiències en restaurants i viatges, de manera que comprar una casa no era una prioritat en la seva llista. Però ara que els viatges estan limitats i que per anar a restaurants hi ha complir amb certs estàndards, és natural que aquesta opinió canviï. I amb ell, pot canviar la lògica entre preferir llogar o comprar casa. Serà interessant veure si aquesta percepció de les llars realment canviarà en el futur.

Un racó per a una oficina

Poder reservar una habitació completa per a una oficina a casa s’ha convertit en un luxe especialment si vius en grans centres urbans, on les cases són cada vegada més petites. Amb la realitat del teletreball, les cases de el futur hauran de pensar per comptar amb un reservat especialment per als dies en què es treballarà des de casa.

Major inversió a la llar

El confinament ens va fer passar molt temps a casa, i les petites coses que abans podrien no haver estat una prioritat per a nosaltres, com la decoració o reparacions menors, ara s’han tornat essencials. Hi haurà una tendència perquè les persones apostin més per casa, contractant decoradors d’interiors, invertint en les zones a l’aire lliure o fins i tot considerant tenir un gimnàs a casa

habitatges sostenibles

Durant aquesta quarantena obligada, la despesa en llum, aigua i calefacció va augmentar, i molt. Després de tot, vam fer tot a casa, des de les menjars fins a la feina, i totes les despeses addicionals que això comporta. És hora de pensar en alternatives més sostenibles, com la reutilització de recursos, una major inversió en aïllament tèrmic i acústic i sistemes d’escalfament d’aigua encara més eficients.