anunci patrocinat

Protegir la fusta de les estructures d’exterior de casa nostra és imprescindible si no volem que amb el pas del temps es deteriorin i amb els anys s’acabin fent malbé. El pitjor enemic de la fusta és el sol, que li fa perdre el seu to natural i gran part de la resistència a l’aigua i la humitat. Amb l’exposició a aquests elements, la fusta es pot debilitar i s’hi poden produir esquerdes, facilitant la proliferació d’insectes i fongs que poden acabar podrint-la del tot.

El sol, els canvis de temperatura o temperatures extremes tant a l’estiu com a l’hivern, la humitat, les pluges intenses i continuades, o inclús la neu a l’hivern són factors que castigaran any rere any les nostres estructures de fusta de la terrassa o el jardí.

La bona notícia és que la fusta és un material natural, noble, que ens aguantarà molt bé a l’exterior si la cuidem i la tractem amb els productes adequats almenys una vegada l’any. Depenent del tipus de fusta la tractarem amb diferents olis, vernissos o pintures especials. Actualment ja n’hi ha de naturals i que són respectuosos amb el medi ambient. Vernissos a l’aigua i olis naturals cent per cent ecològics i, sobretot, resistents a la intempèrie i a la severitat de la climatologia.

De cara a l’hivern és important mantenir la fusta ben neta ja que la pols i la porqueria retenen la humitat que a la llarga la pot arribar a descompondre. A la tardor o a principis d’hivern, seria bo netejar les superfícies amb un raspall i aigua per desfer-nos de possibles restes de cagarades d’ocells i desenvolupament de fongs.

En el cas de que t’adonis que la fusta a l’exterior s’està començant a malmetre, hi hauràs de buscar una solució. No et preocupis, podràs polir la superfície deteriorada i aplicar-hi el tractament preventiu adequat per tornar-la a deixar com nova.

Per a un bon tractament, el millor és aplicar els productes amb una brotxa o un pinzell i si pot ser en el sentit de la beta de la fusta. A més, els professionals del sector et recomanem que procuris utilitzar productes d’alta durabilitat i que no siguin perjudicials pel medi ambient ni ofensius contra els insectes de la zona. Millor que no desprenguin olors ni alterin les propietats específiques de la fusta que volem tractar, i si són productes de base, assegura’t que siguin compatibles amb els vernissos i pintures que hi aplicaràs posteriorment.

PergoCat