anunci patrocinat

Les botigues de compra-venda d’objectes de segona mà s’han posat de moda

 Les botigues de compra-venda d’objectes de segona mà s’han posat de moda des de ja fa uns quants anys. Reparar, vendre o fins i tot llogar objectes de segona mà és tendència.

A les botigues de segona mà hi podem trobar roba, joguets, mobles, complements de la llar, electrodomèstics, llibres, bicicletes, música, instruments i moltes coses més. Podem comprar a molt bon preu i donar una segona oportunitat a articles que, amb els anys, havien quedat a l’armari o abandonats al traster.

Però exactament, què és el que motiva a un consumidor a comprar productes de segona mà? Hi ha estudis que apunten que en alguns casos és per motius econòmics, però sobretot i cada dia més, s’hi compra per un sentiment de responsabilitat com a consumidor.

Hi ha qui pensa que comprar productes nous ens condueix a sostenir empreses que generen  residus i que mantenen pràctiques poc ètiques en la fabricació i la comercialització dels seus productes. Les botigues de segona mà aconsegueixen reduir la generació de residus que, d’altra manera, acabarien abocats a les deixalleries o en el pitjor dels casos a altres llocs més perjudicials per al medi ambient.

Però comprar productes de segona mà també ajuda a la pròpia realització personal gràcies a l’emoció que comporta la recerca de productes únics i exclusius, i ajuda també a la reducció de la compra impulsiva, un dels grans mals de la nostra societat de consum.

Des del punt de vista ètic, hi ha una forta dissonància cognitiva entre els valors personals i creences d’una societat responsable i les pròpies accions o conductes d’aquesta mateixa societat. Aquesta contradicció pot crear un profund sentiment d’incomoditat en algunes persones. Comprar en botigues de segona mà es podria considerar, des d’aquest punt de vista, una bona manera de sentir-se un consumidor més ètic i responsable.

TOTXTOT Botiga de segona mà